te întrebi când apare Avatar 2, atunci ai ajuns unde trebuie. De fapt, în acest articol am surprins toate informațiile pe care le știm privitoare la a doua parte a legendarului film Avatar, unul dintre cele mai așteptate filme de science-fiction din acest an, implicit data de lansare Avatar 2, posibila poveste, cine face parte din distribuție și care este echipa din spatele acestui film. După ce fanii filmului au speculat mai multe nume pentru Avatar 2, avem și confirmarea oficială: acesta se va numi Avatar: The Way of Water, titlul fiind dezvăluit la CinemaCon, pe 27 aprilie 2022, când a fost lansat și teaster trailer-ul care a apărut online pe data de 9 mai. Chiar dacă nu spune multe despre acțiune, trailer-ul dezvăluie o lume fantastică uluitoare.

Avatar: The Way of Water (cunoscut și sub numele de Avatar 2) este un film science-fiction regizat de către James Cameron și produs de 20th Century Studios. Este al doilea film din franciza Avatar, după ce prima parte a apărut în 2009, deci acum 13 ani. În martie 2022, Steve Asbell, fost vicepreședinte executiv 20th Century Studios, a afirmat că sequel-ul „va lăsa lumea cu gura căscată și nu sunteți pregătiți pentru ceea ce Jim [adică producător, James Cameron] pune la cale împreună cu echipa sa. În cadrul CinemaCon, Cameron a afirmat că „lucrează din greu pentru a pune la punct ultimele retușuri ale filmului”. Așadar, iată tot ce trebuie să știi privitor la când apare Avatar 2 și alte informații despre viitorul film.

Când apare Avatar 2? Data oficială de lansare

Avatar: The Way of Water va apărea în cinematografe, în sfârșit, pe data de 16 decembrie 2022, după ce lansarea oficială, care ar fi trebuit să aibă loc în decembrie 2021, a fost amânată din cauza condițiilor epidemiologice. Avatar 2 a început să fie filmat încă din 2017, dar având în vedere că este un amestec de elemente live-action, captare digitală a mișcărilor și elemente science-fiction dintre cele mai spectaculoase, nu este surpriză că, într-adevăr, a durat destul de mult. În septembrie 2020, regizorul James Cameron a dezvăluit că filmul a fost finalizat „aproape în proporție de 100%”, iar „Avatar 3 aproximativ 95%”. Așadar, da, vom avea și un Avatar 3. De fapt, ne așteaptă alte trei filme, iar Cameron, în ultimii ani, a lucrat la toate.

În decembrie 2021, Cameron a dezvăluit că a filmat deja o parte din Avatar 4, în primul rând datorită faptului că persoanele din distribuție erau tinere. „A trebuit să ne gândim la scenele în care relevantă este și vârsta actorului, de aceea, momentan, am reușit să filmăm scenele pentru Avatar 2 și Avatar 3 – și, într-adevăr, puțin din Avatar 4 (…). Spre exemplu, între povești, copiii au voie să crească încă șase ani, dar aveam nevoie ca, în anumite scene, ei încă să fie tineri. Așa că am filmat scenele specifice iar pe celelalte, când au voie să aibă vârste mai mari, le vom filma la momentul potrivit”.  Tot Cameron a afirmat că filmările au durat atât de mult și datorită faptului că Avatar 2 își propune să aibă o mare parte din acțiune „plasată în mediul subacvatic”.

„Sună cam nebunesc întregul proces”, a recunosc Cameron referitor la planul său pentru continuarea filmului. „Adică, dacă Avatar (2009) nu ar fi avut încasări atât de mari, cu siguranță nu ne-am fi propus niciodată să ducem sequel-ul la un asemenea nivel pentru că, sincer, este o adevărată nebunie”. Totuși, dacă cineva ar putea vreodată reuși, acela cu siguranță e James Cameron, regizorul responsabil pentru două dintre primele trei filme cu cele mai mari încasări din toate timpurile (Avatar, locul I și Titanic, locul III, pe locul al doilea aflându-se Avengers: Endgame). Este cert faptul că, într-adevăr, Cameron este un regizor care știe ce face!