• Potrivit unui studiu realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 87% dintre români au în plan să facă și anul acesta cumpărături de Black Friday. 
  • 97.2% dintre cei chestionați sunt de părere că ar trebui să existe mai multe oferte de Black Friday în turism.
  • Cei mai mulți turiști își doresc oferte de Black Friday la munte și în destinațiile balneare. 

În ultimii ani, tradiția campaniilor de Black Friday a fost preluată și de operatorii din turism din România, din dorința de a crește gradul de ocupare în perioadele mai puțin aglomerate sau solicitate de turiști, în special la capetele sau în afara sezonului. Potrivit unui studiu realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 87% dintre români au în plan să facă și anul acesta cumpărături de Black Friday. Mai mult decât atât, 49% dintre ei spun că sunt dispuși să achiziționeze inclusiv un produs/serviciu pe care nu îl au neapărat în plan, dar care are un preț atrăgător de Black Friday.

Comportamentul consumatorilor de Black Friday

Așa cum menționam anterior, românii au și anul acesta disponibilitate pentru a face cumpărături cu ocazia zilei de Black Friday. Potrivit raportului emis de Travelminit.ro, 33.7% dintre ei își pregătesc din timp lista, compară prețurile și analizează ofertele, în timp ce 33.4% susțin că fac achiziții spontane, în funcție de ofertele de moment.

În ceea ce privește încrederea pe care o au în ofertele de Black Friday, aceștia se situează în două categorii: o tabără de sceptici, care nu sunt convinși că ofertele sunt cu adevărat reduse și rentabile, și o a doua tabără care e de părere că ofertele de Black Friday au reduceri semnificative, dar și un impact pozitiv asupra consumatorilor. 

Nu în ultimul rând, 50% dintre respondenți  consideră că reducerea de Black Friday ar trebui să fie peste 40% pentru a-i convinge să facă o achiziție. 19.8% ar fi satisfăcuți și de o reducere de minimum 30%, în timp ce restul au optat pentru alte procente.

Black Friday în turism: ce își doresc românii de la vacanțele în țară

Atunci când vine vorba despre organizarea campaniilor de Black Friday în turism, preferința românilor este aproape unanimă: 97.2% dintre ei sunt de părere că ar trebui să existe mai multe oferte de Black Friday în turism. 

Mai mult decât atât, pe lângă cazare, turiștii doresc și facilități sau servicii suplimentare incluse în ofertele de Black Friday ale operatorilor din turism: acces la centrul SPA, demipensiune, excursii opționale sau acces la piscina interioară.

În ceea ce privește destinațiile din România populare în rândul turiștilor, zone în care aceștia doresc să găsească cele mai multe oferte de Black Friday, clasamentul este alcătuit din: destinațiile montane (votate de 48.8% dintre respondenți), stațiunile balneare (votate de 24.4% dintre respondenți), marile orașe (votate de 11.6% dintre respondenți), dar și de  litoralul românesc (votat de 11.2% dintre respondenți), o dovadă în plus a faptului că românii se gândesc deja la vacanța de pe litoral din 2023 și că sunt dispuși de pe-acum să aloce un buget pentru a-și rezerva un sejur accesibil de Black Friday. 

Black Friday la Travelminit.ro: 3 oferte de neratat

Pentru cei care plănuiesc să achiziționeze un sejur de Black Friday, Travelminit informează că ofertele de Black Friday, disponibile în data de 11 noiembrie pe promotii.travelminit.ro, vor putea fi achiziționate și cu vouchere de vacanță, un motiv în plus pentru a profita de oferte și de a-ți rezerva din timp, la prețuri accesibile, sejurul mult dorit.

Printre unitățile cu oferte de neratat de Black Friday se numără: 

  • Hotel Spring Holiday Resort*** din Neptun (o reducere de 60% pentru un sejur care include cazare pentru 2 adulți, 3 nopți, în cameră dublă matrimonială, la prețul de 594 de lei)
  • Hotel Diana Resort*** din Băile Herculane (o reducere de 35% pentru un sejur care include cazare pentru 2 persoane, 2 nopți în cameră dublă, mic dejun și acces la SPA, la prețul de 630 de lei)
  • Septimia Resort – Hotel, Wellness & SPA**** din Odorheiu Secuiesc (o reducere de 44% pentru un sejur care include cazare pentru 2 persoane, 2 nopți în cameră dublă, mic dejun și acces la SPA, la prețul de 790 de lei). 

The post Sondaj Travelminit.ro: Ce spun românii despre Black Friday? appeared first on HORECANEWS.