Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede posibilitatea ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuar.
Poliția rutieră va putea dispune ridicarea mașinilor parcate pe trotuar FOTO Arhivă
Poliția rutieră va putea dispune ridicarea mașinilor parcate pe trotuar FOTO Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea actului normativ care prevede modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Legea promulgată prevede posibilitatea ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

„Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede Legea promulgată marți de președinte.

„Un motiv care stă la baza condiționării de mai sus este chiar aspectul menționat în instrumentul de motivare aferent inițiativei legislative cu privire la lipsa unui numar suficient de locuri de parcare”, a mai transmis Guvernul la momentul respectiv, referindu-se la argumentul invocat de inițiator privind faptul că „lipsa locurilor de parcare și politicile de mobilitate urbane defectuoase sunt probleme reale în orașele Romaniei”, punctând că „pietonii sunt cei mai vulnerabili participanti la trafic, expuși pericolului asupra vietii”.