Puiul picant la cuptor reteta italiana de pollo alla diavolla – reteta scrisa si video pas cu pas. Cum se face pollo alla diavola? Aripioare picante, copanele, piept de pui sau pui intreg.

Pui picant la cuptor reteta de pollo alla diavolla

Ce ingrediente folosim pentru reteta de pui picant la cuptor reteta de pollo alla diavolla?

ngrediente

  • 1 kg de carne de pui spalat, parlit si curatat bine
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita rasa de cimbru
  • ½ lingurita de piper macinat
  • ardei iute uscat
  • salvie (daca va place si aveti la indemana)

Puiul se parleste la flacara, sa nu mai aiba pene si tuleie, se spala foarte bine. Tin mult la igiena in bucatarie si refuz sa pun pui cu tot cu pene sau nespalat in oala! Unele persoane asa fac, sau spun ca se parleste puiul si apoi se sterge cu servetele. Iar penele arse raman pe carne?  Nu, mersi, prefer sa spal bine.

Si nu, nu este risc de infestare cu Salmonella daca spalam foarte bine totul.

Pentru inceput vom pregati condimentele: punem 2 lingurite de sare, 1 lingurita rasa de cimbru, le amestecam bine.

Pui picant la cuptor reteta italiana de pollo alla diavolla

Asezam puiul in tava si presaram amestecul de condimente peste carnea de pui si masam bine. Punem si piper proaspat macinat, ardeiul iute uscat si punem si usturoiul pisat.

Pui picant la cuptor reteta italiana de pollo alla diavolla

Turnam apoi ulei peste carnea de pui.

Sfaturi

Gradul de iuteala il dati dupa dorinta, in functie de cat de picant mancati. Puteti adauga si 1 varf de lingurita de boia de ardei iute sau dulce.

Punem carnea la cuptor si acoperim tava cu hartie de copt si folie de aluminiu, la o temperatura de 220 de grade Celsius, pentru aproximativ o ora, foc sus-jos, la cuptoarele pe gaz penultima treapta.

Dupa o ora scoatem folia si vedem cat de gatit este puiul, daca mai trebuie lasat mai mult sau doar il lasam sa se rumeneasca. Timpul de coacere dureaza in functie de tipul de carne de pui. Daca intepam carnea si nu mai curge zeana, carnea este patrunsa.

Cand verificam carnea, mai ungem carnea cu sosul din tava.

Bagam tava din nou la cuptor si mai lasam 15-20 de minute, sa se rumeneasca.