Ambasada Ucrainei” în țara noastră a anunțat vineri, 3 martie, că a fost atacată cibernetic chiar pe contul său oficial de Facebook.

O fotografie cu maenchine din lemn care au brațul stâng ridicat, produs care se vinde într-un magazin, a apărut atât la ultima postare a ambasadei, cât și poza de profil. Pe pagină a apărut la descriere ca fiind cea a unui „Comediant”. Ambasada a anuțat că în jurul orelor 16 încă lucra pentru remedierea acestui atac cibernetic.

Tot astăzi, ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a înmânat premiul Președintelui Ucrainei, Ordinul Cneazului Iaroslav cel Înțelept, gradul III, Ministrului Apărării Naționale al României (2021-2022), Vasile Sebastian Dâncu, pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, susținerea suveranității de stat și a integrității teritoriale a Ucrainei.

Vasile Dâncu și Ihor Prokopchuk Foto Amabasada Ucrainei

„Declarația că Ucraina nu luptă doar pentru ea, dar și pentru alte țări din Europa, nu este o exagerare. Este o constatare a faptelor și vedem înțelegerea profundă din partea tuturor națiunilor din Europa, că Ucraina luptă pentru libertatea Europei. Mulțumesc încă o dată României și românilor pentru sprijinul acordat ucrainenilor din prima zi. Vedem acest ajutor și asistența cuprinzătoare în diferite zone și niveluri, cum ar fi Guvern, Parlament, mediul de afaceri, la nivelul societății și al civililor care au venit la graniță și au ajutat cum au putut în fiecare zi”, – a menționat Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk.