Cum să folosești balsam dacă ai părul vopsit sau decolorat

Cum să folosești balsam dacă ai părul vopsit sau decolorat

Dacă ai avut vreodată părul decolorat, atunci știi importanța unui balsam bun, pentru părul decolorat. Un stilist bun va sublinia nevoia de tratamente adecvate, inclusiv găsirea celor mai bune produse de tip balsam pentru părul decolorat și învățarea metodelor corecte de  condiționare a părului, acasă. 

Cu toate acestea, având în vedere că șuvițele blonde sunt o culoare populară a părului (și ca să nu mai vorbim de părul decolorat, în zilele noastre), unii dintre noi merg la orice colorist pe care îl putem găsi sau chiar luăm lucrurile în propriile mâini pentru a obține nuanța perfectă a părului blond, fără a urma îngrijirea corespunzătoare. 

Deși suntem cu toții iubitori de nuanțe mai deschise, îngrijirea acestuia este o parte dificilă. Lucrurile pot deveni destul de urâte dacă nu ai bugetul pentru tratamente în salon. Sau dacă pur și simplu nu ai produsele potrivite de îngrijire a părului. Părul decolorat poate deveni atât de grav deteriorat încât este posibil să fii nevoit să-ți tai părul – nu ajunge aici! 

Esti curios despre cum să condiționezi cel mai bine părul acasă? Urmează acești pași de mai jos:

 Găsește balsamul potrivit pentru tine

Cel mai bun balsam pentru părul decolorat este uneori cel care se află deja în dulapul tau. Dacă pur și simplu cauți ceva care să ajute la uscăciune, poți folosi un balsam obișnuit schimbând modul în care îl folosești. Daca vrei ceva mai calitativ, alege variantele special concepute pentru aceste nevoi, in online.

 Aplică balsamul

Cum să condiționezi părul? Începeți prin a spăla părul cu un șampon blând. Aplica o cantitate generoasă de balsam pe păr, concentrându-te pe lungimea mijlocie și pe vârfuri. Poți folosi un pieptene cu dinți largi pentru a distribui balsamul uniform.

 Lasă balsamul pe păr

Scopul condiționării profunde este ca, în loc să clătesti imediat balsamul, ar trebui să acoperi părul cu o cască de duș sau un prosop și să lasi balsamul pe păr timp de cel puțin 20-30 de minute. Există, de asemenea, o opțiune despre cum să condiționezi părul în profunzime peste noapte: ar trebui să acoperi părul cu o cască de duș sau un prosop și să dormi cu balsamul.

 Poți folosi căldură

Cum să condiționezi părul în profunzime cu căldură? Acesta nu este un pas necesar, dar poți îmbunătăți eficiența metodei de condiționare profunde purtând o cască de păr și suflând aer cald peste ea cu un uscător de păr.

Pentru o condiționare mai profundă a părului decolorat, acoperă părul cu o cască de duș pentru a capta aburul fierbinte din păr înainte de clătire.

 Clătește și usucă părul

Clăteste bine părul cu apă rece. Uscă-ți și coafează-ți părul ca de obicei și bucură-te de șuvițele tale moi și hrănite!