Zoli Toth este un vechi activist și promotor al fenomenului eco în România, ce se axeaza pe importanța responsabilității fiecăruia dintre noi pentru sustenabilitate și protecția mediului înconjurător, evidențiind totodată nevoia de educație și conștientizare în aceste domenii, cu puterea exemplelor personale.
Sustenabilitatea poate fi înlocuită ușor cu bunul-simț, în sensul că fiecare persoană poate adopta o atitudine responsabilă și conștientă față de mediul înconjurător. Pentru Zoli, reciclarea și colectarea selectivă sunt subiecte pe care le aborda în concerte încă din 2006, când susținea discursuri în fața a 20.000 de oameni. Venind din valorile personale, pe care le transmite și copiilor lui, comportamentul zilnic prioritizează etica față de mediu în orice context: de la mersul pe jos, până la consum și alegerea modului în care își petrece timpul liber.
În general însă, oamenii sunt interesați mai degrabă de problemele actuale decât de cele viitoare, pentru că mentalitatea comună este că atâta timp cât în prezent nu se întâmplă nimic catastrofal și nu există un impact direct, nu trebuie să existe o preocupare intensă pentru problemele de mediu. Pe de altă parte, în țările vestice, tinerii suferă adesea de eco-anxietate și sunt foarte conștienți de problemele de mediu, fapt care a determinat societățile să vină cu variante alternative de petrecere a timpului liber. Un exemplu sunt Marea Britanie, Suedia sau Finlanda, unde festivalurile eco au început să apară, responsabile și asumate, în contextul în care festivalurile cu care suntem deja obișnuiți, au o amprentă de carbon mare și lasă în urmă o mulțime de deșeuri.
Deși fenomenul eco la scară largă este relativ recent în România, se observă în ultimii 5-6 ani o îmbunătățire a educației și a cunoașterii în această privință, pe măsură ce se dezvoltă o metodologie mai clară în politică și organizațiile neguvernamentale, care mai apoi transmit informațiile către presă și categoria publicului larg.
ArtiștiI sprijina responsabilitatea socială, deoarece spațiul care ne înconjoară ne impacteaza în fiecare zi, fără să ne dăm seama.