Trei șefi de Autorități de Concurență și un oficial de la DG Competition-Comisia Europeană participă marți, 12 martie de la 9,00 la Conferința PRIA COMPETITION ROMANIA 2024, organizată de PRIAevents și Consiliul Concurenței.

Se păstrează astfel tradiția anuală privind cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, reprezentând reuniunea anuală a companiilor, specialiștilor, directorilor juridici, asociațiilor și a lectorilor naționali și internaționali pentru a dezbate cele mai importante și noutățile din domeniu.

În cadrul ediției din acest an vom discuta despre cele mai importante tendințe în concurență pentru România, dar și despre importanța unei abordări UE asupra concurenței.


Pentru mai multe detalii și înregistrare accesați: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-competition-conference-romania-12-martie-2024/


Veti beneficia de cât mai multe exemple, studiile de caz și noutăți legislative, veți putea afla exact ceea ce trebuie pentru a respecta reglementările de concureță în domeniul dvs., dar și despre provocările concurențiale și M&A, investiții străine directe, relația dintre concurență și inovație, algoritmi, îmbunătățirea continuă a legislației și reglementărilor concurențiale în regiune,raportul anual al concurenței din România pentru 2023 și prognoza pentru 2024, concurență și achiziții publice, concurența in sectoarele cheie – energie, mediu, pharma, construcții, retail, automotive, financiar și nu numai.

De asemenea, asociațiile vor afla și ele despre cum să poată să își desfășoare activitatea și intalnirile cu membrii, astfel încât să respecte relementările concurențiale și nu numai. Așadar, in cadrul acestei ediții, vom avea exemple si studii de caz cât mai concrete pentru dumneavoastră și vor fi dezbătute subiecte importante pentru sectoarele de afaceri precum energie, mediu, construcții și imobiliare, sănătate, IT, auto, finanțe, transport și logistică, industrie și multe alte sectoare de business.

Concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca î această ediție aducem in prim plan si abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Printre subiectele importante care se vor dezbate regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

AGENDA

9,15 – 9,45  –  Welcome Coffee and Registration

9,45 – 11,45 – Panel 1

The Importance of the EU Approach on Competition. In this panel 4 heads of a competition agencies and a DG Competition official will discuss some of the latest developments in competition enforcement, including from their own jurisdiction

– Key Trends in the Romanian Competition Scene. Focus on the emerging business sectors. In this panel the most important Competition specialists will debate together with proeminent representatives of the business in Romania 

 • Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Council Romania
 • Alexander Winterstein, Head of Unit, Communications Policy, DG Competition
 • Alexei Gherțescu, President of the Competition Council Republic of Moldova 
 • Daniel Mańkowski, Vice-President of Competition and Consumer Protection of Poland
 • Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații
 • Otilia Vilcu, Partner,GNP Guia Naghi și Asociații
 • Oana Bucșa, Senior Associate, PeliPartners
 • Manuela Lupeanu, Counsel, Mușat&Asociații

11,45 – 13,00 – Panel 2 – Focus on Competition for the emerging business sectors in Romania

 • Adrian Șter, Partner, 360Competition
 • Cristian Erbașu, President of Federation of Constructing Companies in Romania
 • Dan Zaharescu, Director Executiv, Romanian Association of International Medicine Producers
 • George Bădescu, Director Execuriv, AMRCR
 • Daniela Dărăban, Executive Director, ACUE
 • Adrian Sandu, General secretary, ACAROM

13,00– 13,15 – Q&A Session

13,15-14,15 – Networking Lunch

În cadrul conferinței PRIA Competition Romania 2024 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIA Competition Romania 2024 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în România, Republica Moldova și Bulgaria.

Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din