Eclipsă totală de lună pe 8 noiembrie 2022. Pe data de 8 noiembrie 2022, o eclipsă totală de Lună se va produce, când Luna va trece prin centrul umbrei Pământului. Eclipsa se va produce cu câteva zile înainte de apogeu (apogeul Lunii se va produce la 14 noiembrie 2022).

va fi o eclipsă totală, deoarece Luna va trece chiar prin mijlocul umbrei Pământului.

În timpul unei eclipse totale de Lună, Pământul blochează lumina directă de la Soare, care nu mai ajunge la Lună. Ceea ce ajunge la Lună este lumina refractată de către atmosfera Pământului. Această lumină, de culoare roșiatică, ajunge la Lună și este la rândul ei reflectată de suprafața satelitului natural al Pământului.

O eclipsă totală de Lună va avea loc pe 8 noiembrie 2022. Luna va trece prin centrul umbrei Pământului. Eclipsa producâdu-se cu doar 5,8 zile înainte de apogeu (apogeul Lunii se va produce la 14 noiembrie 2022), diametrul aparent al Lunii va fi mai mic. Este a 20-a eclipsă din seria Saros 136, cu o magnitudine de 1,359.

Pe 8 noiembrie 2022 are loc o eclipsă totală de lună

Ea nu este vizibilă din România, deoarece, la ora la care începe eclipsa, Luna se află sub linia orizontului. Eclipsa va putea fi văzută din anumite regiuni din America de Nord și Asia.

Eclipsa va începe pe data de 8 noiembrie la ora 10 și două minute și se va încheia la ora 15 și 56 de minute. Este cea de-a doua eclipsă din acest sezon, iar următoarea eclipsă totală de Lună va fi abia pe 14 martie 2025.

Între timp, se va mai produce o eclipsă de Lună în penumbra Pământului pe data de 5 mai 2023.