Toleranţa înseamnă să luăm atitudine şi să arătăm respect faţă de esenţa umană a fiecărei persoane. Recunoaste si accepta unicitatea fiecarui om.

Evenimentul  “Ape curate asumate”, susținut de AQUA Carpatica, te invita sa te informezi si sa dai dovada de toleranta.

Ziua de 16 noiembrie, dedicată sărbătoririi toleranţei în lume, ne reaminteste că este datoria fiecăruia dintre noi să cunoaştem şi să promovăm diversitatea.

Când nu te mai aștepți ca oamenii să fie perfecți, îi poți dori pentru ceea ce sunt” – Donald Miller

Echipa Totceeaceeste se intalneste pe 16 noiembrie cu elevii Şcolii Gimnaziale „Petre Ghelmez”,  din Bucuresti. Vom afla cum poti folosi remediul floral Beech (FAG) pentru a deveni  mai tolerant. Cum iti poti infrumuseta personalitatea cu ajutorul remediilor florale Bach sau a unor practici simple, precum observarea si ascultarea.

Fǎ un gest mic –  exerciţiu de toleranţǎ:

  • Gandeste-te la primele 3 persoane care iti vin in minte. Pot fi persoane pe care le cunosti direct sau doar unele pe care le stii din vedere, din media sau din spatiul public.
  • Identifica cate 2 aspecte negative, care iti displac sau cu care nu esti de acord la aceste persoane.
  • Scrie acum cel putin un motiv pentru care poti arata toleranta fata de acele trasaturi negative pe care le-ai identificat.
  • Identifica acum cate 2 trasaturi  de caracter sau aspecte pe care le admiri la fiecare dintre aceste persoane.
  • Simte sentimentul de recunostinta!

Pentru realizarea unei solidarităţi reale în diversitate, omenirea trebuie să practice dialogul și cooperarea între culturi, să cultive respectul reciproc, să adopte valori şi convingeri care descurajează atitudinile extremiste dominate de violență și ură.

Educaţia pentru toleranţă înseamnă atât aptitudinea de a judeca liber şi independent, cât şi capacitatea de a înlătura prejudecăţile, discriminările şi marginalizarea, forme ale intoleranței.

Evenimentul lunar “Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro) in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro).