Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a lansat un atac dur la adresa preşedintei Republicii Moldova, fiind de părere că puterea de la Chișinău promovează rusofobia, chiar dacă Moscova a ajutat întotdeauna Chișinăul.
Maria Zaharova nu se dezminte și continuă atacurile, acum împotriva Maiei Sandu FOTO Profimedia
Stiri externe

Reprezentanta diplomației ruse subliniază că moldovenii trebuie să-și amintească cine i-a ajutat de-a lungul timpului: „Şi, în ciuda tuturor acestor greutăţi, am ajutat Republica Moldova şi cetăţenii săi. Poporul Republicii Moldova ştie şi ţine minte acest lucru şi sunt sigură că nimeni nu va uita”.

MAE rus vrea promovarea propagandei lor

Maria Zaharova a mai acuzat Chişinăul că propagă rusofobia şi că posturile de televiziune independente din Republica Moldova sunt zilnic intimidate, întrucât le este interzisă transmiterea buletinelor de ştiri ruseşti.

Maria Zaharova consideră că actuala guvernare de la Chişinău este ”temporară şi finanţată din bani străini” şi că acuză Rusia de toate relele pentru a distrage atenţia de la problemele interne.

Maia Sandu susține că pentru țara sa este o bucurie să sărbătorească România, stat care a oferit un ajutor imens și necondiționat, inclusiv aderării la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

Maia Sandu, o susținătoare a relațiilor moldo-române

Potrivit Maiei Sandu, autoritățile române au oferit sprijin în diverse domenii, între care învățământ, telecomunicații. De altfel, Maia Sandu are și cetățenie română.

Mai nou, România este principalul furnizor de lumină din Republica Moldova, țară care se confruntă cu o criză energetică gravă, iar președinta a ținut să reamintească și despre asta. ,,Lumină, într-o perioadă în care rachetele rusești aduc întunericul în regiune”, a precizat aceasta.