În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor tuturor inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București.

București.

DNA are în lucru un nou caz de corupție
DNA are în lucru un nou caz de corupție

Ștefănescu Bogdan-Ioan, purtător de cuvânt al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu Rusescu”, Brezan Florin, la data faptelor director medical (2018-2021) ulterior manager (2022) al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu Rusescu” și șefa biroului achiziții, Lesne Monica Mihaela, au fost trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul în formă continuată și alte infracțiuni.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2018 – mai 2022, “Ștefănescu Bogdan-Ioan, purtător de cuvânt al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu Rusescu”, dar și acționar al SC Media Strategy & Conferences S.R.L., i-ar fi determinat pe directorul medical, ulterior managerul institutului, Brezan Florin și pe șefa biroului achiziții, Lesne Monica Mihaela, ambii coinculpați în cauză, să întocmească/avizeze/semneze, cu încălcarea legislației primare (OG nr. 119/1999 și Legea nr. 98/2016 ) o serie de documente pe baza cărora s-au încheiat șase contracte între institut și firma la care era acționar era purtătorul de cuvânt al aceluiași institut.

Mai mult, în calitate de firmă prestatoare, inculpata SC Media Strategy & Conferences SRL nu ar fi avut capacitate profesională să onoreze serviciile contractate, respectiv ”Servicii de organizare evenimente/conferințe” și ”Servicii de promovare și publicitate”.

Ca urmare a activităților descrise, s-ar fi produs un prejudiciu de 1.107.512 lei în dauna Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu Rusescu”, suma respectivă reprezentând folos necuvenit pentru inculpata SC Media Strategy & Conferences SRL.

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu Rusescu” a comunicat faptul că se constituie parte civilă. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor tuturor inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză,” mai precizează comunicatul de presă.