Potrivit unui studiu realizat de „The Swiftest”, un site american din domeniul asigurărilor, indicele de siguranță al mai multor țări a fost comparat apeland la numărul de decese rezultate din situații precum omucidere, accidente rutiere, dezastre naturale, igiena precară și alți factori de interes pentru turiști din cele mai vizitate 50 de state ale lumii.

Israelul a fost desemnat drept a cincea cea mai sigură țară din lume pentru turiști.

Israelul este în top 5 cele mai sigure destinații pentru turiști

„Dar este sigur să mergem acolo?” – aceasta este una dintre principalele întrebări pe care și le pun turiștii atunci când se gândesc la următoarea destinație de vacanță și nu numai. Știrile despre infracțiuni, violențe și furturi de stradă, focare infecțioase și atentate ne pot descuraja să vizităm un anumit loc. Din fericire, există numeroase țări în care turiștii se pot bucura de cele mai frumoase experiențe de vacanță, în condiții de siguranță maximă.

Potrivit raportului emis de „The Swiftest”, Singapore a fost desemnată drept cea mai sigură țară din lume pentru turiști, urmată de Danemarca, Țările de Jos, Elveția și Israel. Țara Sfântă s-a poziționat mai bine în lista destinațiilor sigure decât Marea Britanie, Italia, Spania și Australia, care au ajuns, de asemenea, în top 20.

Israelul a primit calificativul A la majoritatea categoriilor care vizează siguranța acestei țări. De exemplu, incidența deceselor cauzate de accidente rutiere  (3,9 cazuri/100.000 de persoane) este mult mai scăzută în comparație cu alte părți ale lumii: 30,6 în Vietnam, 12,7 în Statele Unite, 9,4 în Polonia și 8,3 în Grecia.

Israelul nu a înregistrat cazuri de otrăvire neintenționată și nici cazuri considerabile de decese cauzate de condițiile precare de igienă. De asemenea, nu există un număr mare de decese cauzate de răni apărute din motive diverse: de la trasee de drumeții prost întreținute, care pun viața în pericol, până la violențe interpersonale.

Singurele categorii în care Israelul a primit calificativul B sunt omuciderile (cu 1.5 crime la 100 000 de persoane) și dezastrele naturale corelate cu nivelul de pregătire al țării pentru a le face față (unde Israelul a primit punctajul B+).

Israelul este destinația perfectă de vacanță indiferent de anotimp

Potrivit cifrelor Ministerului Turismului, peste 2 milioane de turiști au vizitat Israelul în 2022, în perioada ianuarie – octombrie. După doi de ani pandemie, în care călătoriile au fost marcate de restricții și interdicții, se poate călători din nou liber către Țara Sfântă.

Israelul nu este doar o destinație în care istoria și cultura oferă o nouă lecție la fiecare pas, nu este doar o țară preferată de iubitorii de plajă și sporturi de apă, mai ales că are numeroase plaje cu certificarea Blue Flag (13 plaje Blue Flag sunt doar în Tel Aviv), ci și un loc perfect pentru vacanța de iarnă. Temperaturile medii în Israel în perioada decembrie – februarie variază de la 14 grade (în Ierusalim) până la 20 de grade (în Eilat, cel mai cald oraș al țării).

Mai mult decât atât, Israelul este cunoscut pentru târgurile de Crăciun pe care le organizează în Tel Aviv și Ierusalim, Țara Sfântă fiind destinația perfectă pentru a regăsi și simți cu adevărat atmosfera acestor sărbători.

Nu în ultimul rând, cei care doresc să își înceapă anul cu o călătorie, trebuie să știe că ianuarie și februarie sunt cele mai accesibile luni pentru a vizita Israelul. Ministerul Turismului din Israel a realizat o analiză a preţurilor călătoriilor în Israel şi confirmă că lunile ianuarie şi februarie sunt cele mai potrivite pentru turiştii care călătoresc cu un buget restrâns.