Spaţiile ce sunt destinate jocurilor de noroc sunt interzise pe o distanţă de 300 de metri pietonali faţă de instituţiile de învăţământ și locurile de joacă pentru copii, potrivit unui proiect adoptat de Senat. Inițiativa vizează modificarea OUG nr.77/2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, potrivit Agerpres. Proiectul urmează să meargă la Camera Deputaților pentru votul final.

Senatorul PSD, Radu Oprea, a declarat, în plen, că grupul parlamentar social-democrat va vota acest proiect, „o iniţiativă bună care doreşte într-adevăr să îndepărteze păcănelele din drumul copiilor”, menţionând că îşi doreşte o lege funcţională care să ajute tinerii şi în special victimele acestei dependenţe.

„Unul dintre amendamentele bune, care au fost făcute astăzi, este acela de a scoate aparatele de joc din baruri şi din cafenele, acolo unde tânărul poate intra, mai ales într-o zonă de cafenea unde, dacă cumva este şi alcoolul prin preajmă, cu certitudine ideea de a juca devine şi mai presantă. Şi acesta este un lucru bun că am reuşit să scoatem din alte zone decât din sălile de jocuri de noroc astfel de aparate, care într-adevăr creează mari probleme multora dintre familiile din România, atât copiilor, dar şi părinţilor”, a punctat Oprea.

Senatorul PSD, Radu Oprea, vot pentru interzicerea jocurilor de noroc, din preajma școlilor

Iniţiatorul proiectului, liberala Alina Gorghiu, preşedinte interimar al Senatului, s-a referit la principala prevedere din proiect, prin care spaţiile destinate jocurilor de noroc sunt interzise pe o distanţă de 300 de metri faţă de şcoli şi locuri de joacă.