Măsurătorile de pe canalul Bâstroe ar uma să înceapă mâine, 15 martie, așa cum au stabilit autorităţile române şi ucrainene, pe 3 martie. Cu o zi înainte de acțiune, ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că mai aşteaptă încă acordul scris al părţii ucrainene.

„Nu am deocamdată acceptul, confirmarea scrisă a părţii ucrainene de a intra pe Chilia şi pe Bâstroe pentru a face toate măsurătorile. Am vorbit, zilele trecute, cu domnul ministru Grindeanu, navele, echipajele sunt pregătite. Trebuie să vină şi acordul scris, aşa cum a promis partea ucraineană, ca să putem face măsurătorile, care ne vor arăta exact situaţia de pe canal”, a declarat Tanczos Barna, la Brașov, citat de Agerpres.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, așteaptă rezultatele măsurătorilor de pe canalul Bâstroe 

Potrivit ministrului, Ucraina ar fi comunicat că lucrările de dragaj efectuate pe canal au fost unele de întreţinere, iar valorile obţinute la ultimele măsurători, din 2017, nu s-ar fi modificat.

„Lucrări de dragaj au avut loc şi în acest an, şi la sfârşitul anului trecut, iar dânşii spun că au fost strict lucrări de întreţinere, dar vom vedea după ce vom avea rezultatele măsurătorilor care este situaţia”, a mai spus Barna.

„Noi am făcut măsurători pe cele 14 puncte, pe secţiunea Chilia, de pe malul românesc şi până pe cel ucrainean, şi nu prezintă modificări semnificative faţă de valorile din 2017, dar, subliniez încă o dată, este vorba de măsurători punctuale, pe secţiuni punctuale”, a continuat ministrul.