Ne dorim ca tu să cunoști cât mai bine apa și să contribui la păstrarea curățeniei ei, prin intermediul proiectului „Ape curate asumate”, susținut de Aqua Carpatica.

Am celebrat săptămâna trecută Ziua Mondială a Metrologiei, ocazie tocmai bună pentru a discuta despre cantitatea de apă din natură și emoțiile noastre. Ne-am întâlnit astăzi cu elevii Școlii Gimnaziale Petre Ghelmez, din București, pentru a afla mai multe informații despre observarea, măsurarea și transformarea emoțiilor din interiorul nostru. Am aflat ce intensitate au și unde anume în corpul nostru le resimțim.

Cum să fii un bun metrolog al emoțiilor?

Cei mai mulți copii au răspuns că sunt bucuroși, fericiți, veseli, dar au avut și valuri trecătoare de tristețe, frică, oboseală, anxietate sau îngrijorare. Au resimțit emoții molcome sau mai intense, nivelul acestora depinzând de factori precum: educația, sprijinul avut, mediul, trecutul, experiența etc. Important este ca au exersat cum să-și observe emoțiile, să le numească, să le masoare intensitatea, apoi să le lase sa treacă. Sunt doar niște stări, cu care nu este cazul să ne identificăm.

Fiecare elev și-a desenat „Tricoul Emoțiilor”, iar apoi și-a modelat, la propriu, câte o emoție pozitivă, din plastilină! Apele și emoțiile sunt mereu trecătoare!

Antrenându-ne zilnic măcar câteva minute, ne putem curăța stările neplăcute, iar fluturele, simbol al transformării, ne-a reamintit astăzi că există întotdeauna și o perspectivă luminoasă, în orice ne aduce viața. Ne-am hidratat corect și ne-am împrietenit și mai mult cu APA, sub toate formele ei. Cu „metrologii de serviciu” ne-am măsurat și „însorit” starea interioară, înfrumusețându-ne emoțiile. Acum le recunoaștem mai ușor intensitatea, atunci când apar în interiorul nostru sau pe chipurile celor cu care interacționăm. Și, să ținem minte un lucru: emoțiile sunt stări trecătoare; ele vin și pleacă, sunt schimbătoare precum vremea de la … METEO! Își urmează cursul în circuitul naturii exterioare și interioare, indiferent de intensitatea lor.

Pe întreaga planetă, apa este mereu în mișcare și transformare. Evaporarea și condensarea, respectiv solidificarea și topirea alternează mereu, precum stările noastre! Asumă-ți și tu o mică parte de contribuție pentru a păstra apele interioare și exterioare cât mai curate!

Ne dorim ca şi tu să fii mereu informat, astfel ȋncȃt să devii  conştient  de importanţa atitudinii  personale şi de impactul  asupra  mediului ȋnconjurator, de grija pentru  sustenabilitate şi păstrarea curăţeniei elementelor ce susţin viaţa pe Pamȃnt.

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).