Ziua Mondială a Oceanelor este o sărbătoare stabilită pentru a ne aminti de rolul important al oceanului în viața planetei și a umanității în ansamblu. Povestim despre istoria acestei zile și despre caracteristicile sărbătoririi ei în 2023.

Trei sferturi din suprafața Pământului este acoperită de oceane. Ele sunt cele care fac planeta locuibilă. Oceanele sunt un habitat pentru multe organisme vii, o sursă de oxigen, resurse și spațiu pentru mișcarea umană.

Totuși, progresul tehnologic a avut un impact negativ asupra ecologiei planetei, în urma căruia are loc o utilizare irațională a resurselor oceanice, iar Oceanul Mondial este suprasaturat cu deșeuri umane. Pentru a atrage atenția omenirii asupra acestei probleme, pentru a aminti legătura puternică a omenirii cu lumea subacvatică, a fost instituită ca o sărbătoare specială – Ziua Mondială a Oceanelor.

De Ziua Oceanelor echipa #apecurateasumate se va intalni cu copiii de la Gradinita nr. 23 din Bucuresti. De ce cu ei? Deoarece, de peste doi ani de zile, ei au sustinut curatenia apei si a emotiilor interioare. Au participat periodic la evenimentele de informare si constientizare  „Ape curate asumate”. Ce vom face impreuna? Vom aprecia si vom aduce un omagiu apei si copilului nostru interior, avand in vedere ca in toamna, cei mici vor merge  deja la scoala.

Prin desfasurarea acestui proiect sustinut de Aqua Carpatica, copiii  invata si inteleg mai bine mesajul de puritate al apei.

Alaturati-va celor ce sustin apele interioare si exterioare cat mai limpezi si curate!

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro). Detalii pe blogul proiectului #apecurateasumate.