Cine poate spune că nu i s-a întâmplat niciodată să scape prea mult în mâncare dintr-un anumit ingredient? Este frustrant, pentru că întregul nostru efort de până atunci pare în zadar. Din fericire, în cazul sării există o soluție simplă.
Gătitul poate fi mai ușor dacă știi cîteva trucuri. FOTO Shutterstock
Se poate întâmpla ca mâncarea să iasă prea sărată din diverse motive: fie nu am sesizat corect gustul, fie am făcut o mișcare bruscă a mâinii, fie n-am calculat că apa se evaporă iar concentrația de sare devine mai mare.
Iar dacă vă confruntați cu astfel de situații, nu disperați! Trucul este să puneți o felie de cartof în mâncare.
Cartoful va absorbi sarea în exces
Potrivit informațiilor oferite de la philips.com, odată pusă în mâncare, aceasta va absorbi excesul de sare.
Așa că dacă vă mai găsiți vreodată în situația în care vă temeți că întreaga voastră masă a fost ruinată din cauza sării, puteți rezolva repede problema, dacă aveți la îndemână un cartof!