Din 2023, cea mai importantă competiție de street food va include și România. Amintiri Gustoase, platforma creată de agenția Zaga Brand, a preluat licența pentru organizarea European Street Food Awards – România. Astfel, street fooderii din țară vor avea ocazia de a fi parte din cea mai importantă competiție internațională dedicată lor. Noile staruri rock ale bucătăriei, eroi ai mâncării bune, în furgonete, camioane și remorci cool, își pot arăta priceperea în fața unui juriu de specialitate, dar și a publicului, în etapa națională, câștigătorul urmând să intre în faza finală, internațională, care va avea loc în Germania.

Amintiri Gustoase, proiectul de promovare a gastronomiei locale, a preluat licența ESFA pentru România și își propune să aducă bucătăria românească, autentică și reinterpretată, pe mesele generațiilor viitoare prin intermediul street food-ului atât în plan local, cât și international.

Vom descoperi eroii mâncării de azi și de mâine care fac lumea un loc mai bun în care să trăim și să mâncăm gustos! Alături de top-chefi români, food-bloggers, jurnaliști și istorici culinari, vom selecta street fooders din România care să ne reprezinte de acum încolo pe scena locală și, în curând, în marea finală European Street Food Awards 2023 de la Saarbrücken”, declară Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand și coordonatoarea Amintiri Gustoase.

 Finala European Street Food Awards – România, la CODRU Festival 2023

Singurul festival din Timișoara care a fost nominalizat anul trecut la premiile European Festival Awards la categoria Best Medium Sized Festival, CODRU va găzdui finala națională European Street Food Awards – România.

În perioada 25-27 august, vendorii care își vor da check-in la festival, intră în procesul de jurizare – votul publicului (People’s Choice), desfășurat pe toată durata festivalului și votul juriului (Romanian Champion), organizat pe 26 august, cu desemnarea câștigătorului la fața locului. 

Criteriile de jurizare includ gust – 60%, visual branding – 20%, inovație – 20%.

Cei mai talentați și populari street fooderi români vor fi aleși să reprezinte România la European Street Food Awards ediția 2023, în Saarbrücken, Germania, între 29 septembrie și 1 octombrie. 

Câștigătorul desemnat de juriul profesionist din România va lua parte la marea finală dedicată street food-ului european, în timp ce la CODRU se desemnează și favoritul publicului, prin votul participanților la festival, o categorie specială a Romanian Street Food Awards 2023.

„Implicarea noastră are ca obiectiv pe termen mediu creșterea diversității în rândul street food-ului local, cu includere și accent pe mâncare românească inserată în street food reprezentativ pentru România. Odată cu selectarea finaliștilor trimiși în finala europeană din Germania, dar și cu promovarea fenomenomenului pe plan local, ne propunem crearea unui brand puternic de street food original și specific care să își facă loc printre cele internaționale, atât aici, cât și în competițiile de profil din afară”, explică Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand și coordonatoarea Amintiri Gustoase